Cum sa ai un site securizat?

Table of Contents

De ce este important sa avem un site securizat? Atunci cand avem un site web creat in wordpress, ne dorim sa il avem pe termen lung si chiar sa il imbunatatim. Pentru a face asta, este necesar sa il protejam de atacurile hackerilor. Ce putem face pentru a ne proteja site-ul?

Schimbarea link-ului de logare

Este necesara schimbarea acestui link, intrucat “/wp-admin” or “/wp-login.php” sunt link-urile standard folosite de wordpress, deci previzibile pentru atacatori. Aceasta schimbare se poate face din baza de date sau folosind un plugin precum WPS Hide Login

Limitare numarul de incercari pentru logare

Aceasta limita protejeaza site-ul de atacut hackerilor, impiedicandu-i sa introduca automat cat mai repede combinatii de usr si parole, pentru a avea acces in dashboard. Si aceasta limitare se poate realiza cu ajutorul unui plugin precum Limit Login Attempts Reloaded.Aici se poate seta numarul de incercari permise, precum si timpul limita pt un IP pe pagina de login.

Un site securizat presupune uneori adaugarea unor linii de cod

Dezactivarea optiunii “Editarea fisierelor”

Adaugarea unor linii de cod pentru un site securizat

In fisierul wp-config.php trebuie adaugata urmatoarea linie de cod: define( ‘DISALLOW_FILE_EDIT’, true );

Utilizarea unui plugin

De asemenea folosirea unor pluginuri de securitate este benefica. All-in-One Security (AIOS) este un plugin de securitate conceput special pentru WordPress. Este ușor de utilizat și face multe în mod gratuit.

Contacteaza-ne pentru a-ti arata ce am folosit noi. Urmand cativa pasi simpli, putem sa ne protejam site-ul si implicit bussines-ul nostru!