De ce fiecare afacere are nevoie de un website?

Table of Contents

O afacere online poate avea un impact major asupra traiectoriei si succesului acesteia, indiferent de domeniul de activitate. In Romania, multe dintre firme nu constientizeaza ca inainte de a alege produsele, clientii lor cauta online optiuni similare sau sfaturi pentru a alege ce e mai potrivit pentru ei.

Ne-am intrebat clientii de ce au ezitat pana in acel moment sa isi faca un site si am realizat din raspunsurile lor care ar fi cateva motive: simt că nu sunt suficient de priceputi la tehnologie, nu ințeleg cum să gestioneze un site web sau sunt prea preocupati de pret si nu o vad ca pe o buna investitie.

Totusi vrem sa va prezentam mai jos cateva dintre motivele pentru care, afacerea ta are nevoie de un site web:

1. Vizibilitate si credibilitate pentru afacere

In domeniul tau de activitate probabil exista mai multe afaceri care ofera produse sau servicii similare cu a tale. Cum te diferentiezi de acestia? Avand un site web, poti oferi informatii corecte si de calitate despre activitatea, valorile si munca ta. Un site web ofera legitimitate afacerii tale, dandu-ti sansa de a face o prima impresie clientilor tai inainte de a-ti trece pragul fizic. De asemenea un site web, te ajuta sa oferi informatii utile precum:

Serviciu clienti

Cauti pe Google informatii legate de locatia unui magazin sau orarul acestuia? Atunci cred ca intelegi cat de util ar fi un site web care sa ofere aceste informatii. Astfel pentru clienti va fi o experienta mai placuta iar Asta va reduce numarul apelurilor pentru intrebari simple si va creste productivitatea interna. De asemenea te ajuta sa iti promovezi produsele mult mai amplu si independent comparativ cu promovarea de pe retelele de socializare. (Facebook, Instagram)

Anunturi si actualizari despre afacere

Intrucat site-ul este online 24/7, este usor sa faci anunturi si actualizari pentru clienti. In felul acesta ii poti tine la curent cu ceea ce faci. Daca e ceva de interes pentru ei, acesta va creste sansa ca propriile tale vanzari sa creasca.

Un site web ajuta o afacere sa ofere informatii oricand

2. Marca

Ai cumparat vreodata un produs gandindu-te ca firma care il produce, realizeaza produse de calitate? Noua ni s-a intamplat si am realizat ca acea firma si-a facut un renume pe piata. Un site web ajuta la realizarea acestui renume.Te ajuta sa fi remarcat prin ce faci, nu doar in fata clientilor fizici ci si celor online. Un site web iti ofera o deschidere mai mare si spre posibili clienti pe care nu ii ai in proximitate dar care sunt interesati de produsele sau serviciile tale.

3. Crestere organica (SEO)

Odata ce ai un site web si acesta este optimizat SEO, ai posibilitatea sa fi gasit in rezultatele cautarilor de pe Google. Aceasta înseamnă că atunci când persoanele caută un serviciu sau un produs, există șansa ca site-ul tau sa apara in rezultate. Aceasta te ajuta sa iti maresti baza de date cu clienti.

 

Site-urile web au devenit esentiale pentru afaceri in prezent. Recomandam cu tarie creerea unui site daca nu ai facut-o deja. Te putem ajuta oferindu-ti consultanta sau realizand un site web pentru tine. Il poti imbunatati in timp dar cheia este sa il incepi !