Daca deti un bussines, a avea un site web este o necessitate. Dar cum se diferentiaza un website bun de unul mai putin bun? Vrea sa iti prezint mai jos cateva dintre aspectele pe care ar trebui sa le contina website-ul tau.
1.Navigatie
Un website ar trebui sa fie usor de navigat utilizand denumirile paginilor din meniu. Acesta ar trebui sa fie usor accesibil si sa ofere posibilitatea utilizatorului sa stie exact unde se afla pe site. “Site map” sau mapa site-ului este o idee grozava si poate fi de folos atunci cand este disponibila. Desi pare a fi ceva elementar, multe dintre site-uri ar avea de imbunatatit la acest capitol. Este necesar echilibru intre un meniu animat si unul simplu si banal, cheia fiind fuctionalitatea.
2. Aspectul visual
In general, utilizatorii sunt atrasi de un aspect vizual placut iar acest impact poate determina utilizatorul sa ramana sau nu pe site continuand sa navigheze. Studiile arata ca primele secunde sunt esentiale in luarea acestei decizii, deci conteaza design ales.

Paleta de culori
In ultimi ani, o abordare mai minimalista a website-urilor este mai apreciata de utilizatori. Se recomanda alegerea a 3 culori din paleta: o culoare principala ( regasita adesea si in logo/ sigla bussines-ului), o culoare secundara si una de acentuare. Apoi se poate utiliza regula 60/30/10 insemnand 60% culoarea principala, 30% culoarea secundara si 10% culoarea de accentuare. In acest fel se creeaza un contrast echilibrat.
Spatiu alb
Aceasta abordare presupune a folosi mai putin continut si mai mult spatiu alb pe pagina. In acest fel, utilizatorul va parcurge cu usurinta site-ul, paragrafele fiind mai scurte si concentrate.
3. Butoane “Call to action”
Gandindu-ne ca utilizatorii petrec cateva secunde pentru a decide daca raman pe site-ul nostru, e necesar ca sa existe butoane pentru actiuni puse la dispozitie chiar din primele sectiuni. Scopul acestora e de a directiona utilizatorii spre o anumite pagina, de exemplu spre pagina de contact sau de blog sau spre pagina de produse. Este important ca toate butoanele sa aiba aceleasi caracteristici: aceeasi forma, font, culoare sau efecte, indifferent de scopul lor.
4. Accesibilitate si informatii de contact
Nu toti utilizatorii sunt interesati sau nu au timpul necesar sa viziteze tot site-ul. De multe ori, acesti utilizatori au nevoie doar de numarul de telefon, adresa de email, sau cea fizica. Din acest motiv, este important ca aceste informatii de contact sa se regaseasca in locuri usor accesibile: in “header”( partea de sus a unui site unde se gaseste logo-ul, meniul de navigare sau iconitele pentru retelele de socializare) sau “footer” (partea de jos a unui site).
4. Pagina “Despre noi” sau “Povestea noastra”
Este important sa stabilesti o legatura intre utilizator si marca bussines-ului tau. O modalitate buna de a face asta este existenta unui pagini “Despre noi” in site-ul tau. Oamenilor le place sa stie cine e in spatele unui produs sau care e povestea acestuia. Autenticitatea unei povesti este esenta cautata de multi utilizatori dar si o motivatie in plus de a cumpara.
In concluzie, web site-ul tau poate fi comparat cu un indrumator: cu cat e mai actualizat si mai bine creat, cu atat va fi mai de folos utilizatorilor care intra pe site-ul tau. Daca putem sa te ajutam cu sfaturi sau un web site, nu ezita sa ne scri!